Uklanjanje kapilara laserom Beograd

lasersko uklanjanje kapilara

Prošireni kapilari na licu i dekolteu kao posledica prekomernog sunčanja

Sve više se u javnosti priča I piše o štetnom delovanju sunca I koje se to posledice  mogu pojaviti usled preteranog sunčanja. Moda preplanulog tena nikako ne prolazi. Mlade devojke  sve češće dozvoljavaju sebi da potpuno izgore na plaži u želji da što pre dobiju “preplanulu boju” kože. Broj onih koji redovno posećuju solarijume se iz dana u dan povećava. Kao jedna od mnogobrojnih posledica prekomernog sunčanja je I pojava proširenih I oštećenih kapilara na koži lica I dekolteu.

Koža pamti svako oštećenje pa će se posledice opekotina od sunca iz detinjstva pojaviti u srednjim godinama i neće tek tako nestati.  Jednom oštećeni kapilari se ne povlače sami od sebe I ne nestaju, čak šta više ukoliko se ne leče I ne uklanjaju stanje se s vremenom samo pogoršava. Upotreba solarijuma je čest uzrok pojave proširenih kapilara na licu i dekolteu. Sve se češće dešava da mlade devojke (u ranim 20im godinama) imaju poikilodermu koja je inače karakteristična za stariju životnu dob. Nepravilna nega, upotreba agresivne kozmetike, agresivni kozmetički tretmani samo pogoršavaju problem.  Vrlo šesto se dešava da devojke primete da su oštetile kapilare na koži lica i dekoltea pa u želji da problem sakriju nastavljaju sa još češćim odlascima u solarijum, jer misle da ako je koža tamnije problem će se manje videti. Ne shvataju da svakim novim odlaskom u solarijum još više oštećuju kožu I da će se broj oštećenih kapilara samo povećavati.

Da li se prošireni kapilari mogu ukloniti?

Proširene kapilare na licu i dekolteu je moguće ukloniti uz pomoć lasera. Da bi ste se podvrgli laserskoj terapiji neophodno je da prestanete da idete u solarijum jer se laserski tretmani ne rade na osunčanoj koži. Kada vam se boja kože vrati u prirodnu nijansu možete krenuti sa laserskim tretmanima uklanjanja proširenih kapilara. Tretmani se rade u seriji od 3 do 5 ponavljanja  na svakih mesec dana. Koliko će tretmana vama biti potrebno zavisi koliko ste oštetili vašu kožu. Što su oštećeni kapilari svetliji I površniji to je manje tretmana potrebno da bi ste ih ukolnili. Što su kapilari dublji, tamniji, oštećenja veća to je više tretmana potrebno da bi se problem rešio.  Laseri popravljaju kvalitet I strukturu kože, pa će se pojava novih proširenih kapilara svesti na minimum. Da li ćete opet imati problem sa proširenim kapilarima zavisi samo I isključivo od vas. Ako nastavite da koristite solarijum koža će se opet oštetiti  I prošireni kapilari će se vremenom opet pojaviti.  Ako želite da sačuvate lep izgled I da nemate proširene kapilare na licu I dekolteu  nemojete koristiti  solarijum. Kada završite laserske tretmane za uklanjanje proširenih kapilara neophodno je da se pravilno negujete I štitite od sunca. Upotreba preparata sa zaštitnim faktorom je neophodna.