Dermapen

Dermapen podmladjivanje SkinCareCentar 1
Dermapen je po dimenzijama mali, ali izuzetno moćan aparat, čijom primenom se stimuliše izgradnja sopstvenog kolagena i elastina u koži. Aparat se sastoji od sterilnih iglica izrađenih od hirurškog nerđajućeg čelika kojima se pravi i do 1.300 mikrouboda u sekundi.

Veličina iglica je od 0.5 do 2.5mm. Koja veličina iglica će se koristiti zavisi od regije koja se tretira kao i efekta koji želimo da postignemo. Dubinu prodiranja iglica podešavamo u toku samog tretmana. Dermapen-om možemo tretirati i najosetljivije regije na licu podešavajući dubinu prodiranja iglice, što sa Derma Roller-om nije bilo moguće. Da bi istretirali sve regije na licu morali smo da koristimo više Derma Roller-a različitih veličina, dok sa Dermapen-om potpuno bezbedno tretiramo sve regije.

Upotreba Dermapen-a je inovativna i minimalno invazivna tehnika kojom se izazivaju mikro traume na nivou derma. Na mikro traumu koža reaguje aktivacijom procesa samozalečenja što za rezultat ima pojačanu sintezu kolageno – elastične strukture u koži. Klinički je dokazano da se količina kolagena povećava za 1000%.

Primenom Dermapen-a povećava se penetracija aktivnih supstanci koje se nanose na kožu i do 40 puta, pa se Dermapen koristi kao metoda stimulacije kože u tretmanima sa faktorima rasta, matičnim (stem) ćelijama  i drugim aktivnim supstancama.

Dermapen-om se mogu tretirati različite promene na koži:

  • Fine linije i bore (plitke i duboke) na licu, vratu, dekolteu i šakama
  • Ožiljci od akni i proširene pore
  • Ožiljci od hirurških intervencija, opekotina, povreda…
  • Površinske nepravilnosti na koži – hiperpigmentacije
  • Opuštena i beživotna koža
  • Celulit i strije – mogu se tretirati butine, zadnjica, bokovi, nadlaktice…

Sama procedura je više neprijatna nego bolna. Oseća se neprijatno bockanje, a ukoliko su klijenti osetljivi može se koristiti lokalni anestetik u vidu kreme.

Kao reakcija posle tretmana javlja se blaga otečenost i crvenilo različitog intenziteta u zavisnosti od osetljivosti kože klijenta. Otok se povlači za par sati, a crvenilo u zavisnosti od inteziteta od 24 do 48h.

U zavisnosti od regije koja se tretira, efekta koji želimo da postignemo, individualne reakcije svakog klijenta potrebno je uraditi 3 do 5 vezanih tretmana u razmaku od 4 nedelje. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 7 do 10 dana posle prvog tretmana.

  • Izuzetno efikasna i minimalno invazivna metoda
  • Podstiče se prirodni mehanizam podmlađivanja
  • Mogu se tretirati svi tipovi kože i svi delovi tela
  • Tretmani se mogu raditi u toku cele godine (sunce ne pretstavlja kontraindikaciju)