Uklanjanje keratoza

SkinCare Centar promene na kozi Keratoze 01

Uklanjanje keratoza – Seboroične keratoze predstavljaju benigne promene braonkaste ili mrke boje koje kao da su zalepljene na kožu često verukoznog izgleda veličine od nekoliko milimetara pa do 2-3cm hrapave površine često prekrivene masnom skvamom koja se lako skida. Obično nastaju posle 50. godine života.

Keratoze su uglavnom multiple promene karakteristične za ženski pol u predelu grudi, dekoltea i vrata. Kod osoba koje su se u toku života dosta izlagale sunčevoj svetlosti keratoze se javljaju i u seboroičnim predelima lica, kao i na šakama. Keratoze se vrlo često javljaju i u regiji leđa, ali i na koži stomaka i na velikim pregibima. Najčešće tegobe koje pacijenti navode su svrab u predelu zahvaćenom keratozama.

Najefikasnije uklanjanje keratoza KRIOTERAPIJOM

Keratoze su potpuno bezazlene promene ali izuzetno ružne pa se njihovo uklanjanje svakako preporučuje. Najbolje je uklanjati ih dok su manje. Keratoze imaju tendenciju rasta pa mogu dostići i veličinu od 2-3cm. Vrlo često se mešaju sa mladežima jer zbog prisustva melanina mogu imati sivo crnu prebojenost.

Krioterapija je metoda izbora za uklanjanje keratoza jer je brza, bezbolna, efikasna i finasijski najpovoljnija, a i jedina je metoda kojom se keratoze uklanjaju bez ožiljaka. Uklanjanje keratoza radiotalasima zahteva primenu anestetika, dok uklanjanje keratoza krio terapijom ne zahteva upotrebu anestezije.

Za uklanjanje keratoza krioterapijom uglavnom je dovoljna samo jedna intervencija. Primena najsavremenijeg Brymill aparata sa različitim vrstama aplikatora omogućava da se tečni azot aplikuje sa visokom kontrolom i preciznošću, bez oštećenja okolne zdrave kože.

Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge za primenu krioterapije u medicinskoj nezi i poseduju Brymill sertifikat.