Laserska epilacija

SkinCare Centar Laser laserska epilacija
Laserska epilacija je inovativna i uspešna metoda za trajno uklanjanje neželjenih dlaka sa gotovo svih površina na telu.

Neželjene dlake su zajednički problem i muškaraca i žena i vrlo često mogu biti uzrok frustraciji i iskompleksiranosti. Laserska epilacija je metoda kojoj se mogu podvrgnuti jednako i žene i muškarci, bilo da žele da tretiraju neku manju površinu na licu ili cela leđa i noge. Laserska epilacija kao metoda trajnog uklanjanja dlaka je potpuno bezbedana i uspešna.

Prvi medicinski laseri za trajnu lasersku epilaciju mogli su da tretiraju isključivo tamnu i jaku dlaku na svetloj koži. Laserska epilacija je bila bolna i dugotrajna. Period oporavka posle tretmana je trajao i po nekoliko nedelja, a nuspojave su bile česte. Laserska epilacija kao metoda trajnog uklanjanja dlaka se konstantno usavršavala kroz godine. Zahvaljujući najsavremenijoj ELOS tehnologiji kompanije Syneron-Candela danas se potpuno bezbedno mogu tretirati svi tipovi kože, čak i najosetljivija koža. Elos tehnologijom se uspešno tretiraju i svetlije dlake što ranije nije bilo moguće. Laserska epilacija je potpuno bezbedna metoda i koža posle tretmana ostaje nepromenjena bez neželjenih pigmentacija i ožiljaka. Laserska epilacija nameće se kao metoda izbora u odnosu na elektrolizu i druge metode koje oštećuju kožu i ostavljaju nuspojave. Za razliku od drugih metoda uklanjanja dlaka, kao npr depilacija voskom, depilacione kreme, brijanje koje daju privremene i kratkotrajne rezultate, laserska epilacija pruža brze i trajne rezultate.

Laserska epilacija trajno rešenje za urasle dlake

Laserska epilacija je metoda izbora i kod osoba koje imaju problem sa uraslim dlakama kako na licu tako i na telu. Problem uraslih dlaka je često ne samo estetski već i zdravstveni problem, jer dolazi do upalnih procesa koji mogu biti izuzetno bolni. Sve druge tehnike za uklanjanje dlaka ne mogu ponuditi dovoljno dobro rešenje za urasle dlakeLaserska epilacija je jedina delotvorna i uspešna metoda kojom se trajno rešava problem uraslih dlaka.

Laserska epilacija je brzo, sigurno i uspešno rešenje za sve neželjene dlake na licu i telu. Maljavost je deo prošlosti, a laserska epilacija nezaobilazni deo kako sadašnjosti tako i budućnosti.

Laserska epilacija je medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna, najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svetu!

Suprotno od tretmana „dlaka po dlaka“ kao na primer kod elektrolize, laser tretira odjednom veliki broj dlaka. Zbog toga, velike površine, kao cele noge, ruke ili muška ledja mogu biti tretirane u kratkom vremenskom periodu. Odmah možete videti rezultate što se ne može porediti ni sa jednom tradicionalnom metodom kao sto su elektroliza, brijanje, depilacija voskom, hemijska depilacija illi drugi tretmani.

Sve dlake, uključujući plave, tanke, crne, debele (osim sede i crvene) se mogu tretirati. Moguće je tretirati dlake sa svih površina na telu i licu.

Potrebno je sprovesti nekoliko tretmana jer laser deluje na dlake koje su u određenoj fazi rasta. Dlaka raste u tri različite faze (svaka za sebe) i tretman je najuspešniji kada se dlaka nalazi u anagen fazi ciklusa. Da bi se ukonile dlake na telu, potrebno je uraditi od 4 do 6 tretmana u razmacima od 2 meseca. Broj tretmana je individualan a zavisi i od površine koja se tretira. Da bi se ukonile dlake na licu, potrebno je uraditi 6 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja. U izuzetnim slučajevima u zavisnosti od vašeg specifičnog hormonskog statusa, uzimanja odredjenih vrsta lekova, genetike i slično postoji mogućnost da vam budu potrebni dodatni tretmani.

Dužina laserske seanse može biti nekoliko minuta (npr.nausnice) do par sati (npr.ledja,noge). Dužina tretmana zavisi od veličine površine koja se tretira i sposobnosti dlake da apsorbuje lasersko svetlo.

Odmah posle tretmana koža može da bude crvena i izgleda kao da ima male mravlje ugrize. Ovo će se povući u toku sledećih 24 sata. Takođe ćete primetiti da su većina dlaka karbonizirane, ugljenisane i da ostavljaju tamne tačkice na tretiranom mestu. Uništene dlačice će ispadati u toku sledeće dve nedelje. Većina klijenata se može vratiti svakodnevnim aktivnostima odmah.

Tretirano mesto će biti bez dlačica oko mesec dana. Tada će početi da se pojavljuju male sitne svetlije dlake u grupicama. Primetićete i velike površine bez ikakvih dlaka. Proređenost dlakavosti je primetna već posle prvog tretmana.

Dlake koje ste pre tretmana tretirali elekrtolizom, čupali pincetom ili voskom, će se pojaviti ranije jer nisu ni bile tu kada je tretman obavljen. One će zasigurno biti obuhvaćene u sledećem tretmanu ukoliko ih sada samo skraćujete makazicama ili brijete žiletom. Nikako ih nemojte čupati u međuvremenu! Tako rizikujete da one opet ne budu prisutne kod sledećeg tretmana i time povećate ukupan broj Vaših tretmana.

Žene često koriste sve prethodno navedene metode u slučaju uklanjanja dlaka na naunicama i bradi i nerado čekaju 6 nedelja do sledećeg tretmana. Moguće je uraditi i medjutretman 3 nedelje posle prvog tretmana da bi se izbeglo iskušenje ponovnog čupkanja i prolongiranja procesa trajnog uklanjanja.

Radi na principu da selektivno ošteti i onesposobi folikulu dlake sinergističkim dejstvom energije svetlosti i radio-talasa. To mu omogućava da uz maksimalnu bezbednost tretira sve tipove kože i najosetljiviju kožu (čak i osunčanu kožu). Sa našim laserom tretiraju se i svetle dlake što sa drugim aparatima nije moguće. Melanin (pigment lociran u folikuli dlake) apsorbuje optičku svetlost koja zagreva folikul dlake i omogućava lakšu apsorpciju radio-talasa. Radio-talasi dodatno zagrevaju folikul dlake i dovode do njene sklerozacije. Dolazi do opadanja dlake i trajne epilacije.

Pulsiranje lasera je pažljivo kontrolisano da proizvede samo toliko energije koliko je potrebno da uništi folikulu dlake i da ne nanese štetu okolnoj koži. Rezultat je sigurno i efikasno uklanjanje dlaka. Laser ima specijalno oblikovan sistem za hlađenje da bi se zaštitila koža. Zahvaljujući sinergističkom dejstvu optičke svetlosti i radio talasa postiže se maksimalna bezbednost tretmana jer je intenzitet svetlosne energije manji, a radio-talasi dodatno zagrevaju željenu metu dovodeći do njene sklerozacije ne oštećujući okolno tkivo.

Osećaj prilikom tretmana je neprijatno peckanje. U slučaju izuzetne osetljivosti na bol pružamo mogućnost korišćenja kreme kao lokalnog anestetika tako da se intenzitet bola svodi na minimum. Krema se nanosi 90minuta pre intervencije.

Ovaj postupak nema bolne efekte po završetku tretmana. Ukoliko osetite bol, primenite led NE DUŽE OD 2 SEKUNDE ili hladne obloge po instrukcijama terapeuta. (kontakt leda sa tretiranim mestom u trajanju dužem od 2 sekunde može izazvati neželjene posledice).

Laser koji se koristi u našem centru pretstavlja najuspešniji tretman uklanjanja dlaka dostupan danas. eStyle je klinički dokazan i odobren od strane FDA. Sva preduzeta klinička istraživanja su pokazala da se posle gore navedenog broja tretmana trajno ukloni od 80% do 90% dlaka na tretiranoj površini. Preostale dlake su svetlije i finije i ne pretstavljaju estetski problem. Na osnovu istraživanja možemo sa sigurnošću reći da je više od 95% klijenata izuzetno zadovoljno postignutim rezultatom posle gore navedenog broja tretmana.