Faktori rasta

SkinCare Centar Podmladjivanje faktori rasta
Primena faktora rasta u borbi protiv starenja je revolucionarna metoda koja ne samo da dovodi do podmlađivanja već do potpune regeneracije i revitalizacije kože.

Faktori rasta su ćelijski proteini uključeni u prirodne mehanizme regeneracije kože. Utiču na pojačanu sintezu kolagena i elastina, obnavljanje kapilarne mreže, ubrzavaju zarastanje rana stimulišući rast i reprodukciju ćelija.

Faktori rasta se u organizmu luče kao reakcija kože na povrede ili “stres” neke druge vrste (pušenje, UV zračenje…). Starenjem koncentracija faktora rasta se smanjuje, kao i regenerativna funkcija kože.

Starenje kože biohemijski i histološki jednako je rani koja sporo zarasta i nikada se u potpunosti ne regeneriše. Kad rana neće da zaraste, stručnjaci su smislili način da je nateraju. Uzmu ćeliju sa rane koja brzo zarasta i prebace je u ovu koja neće, što onda stimuliše ćelije i rana zarasta. Upravo zato koži je neophodno dodati faktore rasta kako bi se stimulisala regeneracija kože.

Kada na staru kožu nanesete faktore rasta, oni sa površine kože dospevaju do prve žive ćelije i nju nateraju da aktivira ostale. Tako se redom, jedna za drugom aktiviraju i podmlađuju kožu.

Da bi faktori rasta mogli da prodru u kožu ona prethodno mora biti mehanički stimulisana. Suština stimulacije je da se obezbedi pravilan i neagresivan prodor FR u kožu. Najuspešniji metod stimulacije je primena Derma Pen-a.

Metoda je neinvazivna, bezbedna, jednostavna i traje svega od 20 do 60 min u zavisnosti od regije koja se tretira. U toku tretmana oseća se blaga neprijatnost, a kod osetljivih klijenata moguće je primeniti lokalni anestetik krem. Reakcija kože posle tretmana je blaga otečenost i crvenilo različitog intenziteta u zavisnosti od osetljivosti kože koje traje do 48 časova.

Primenom FR mogu se tretirati različite promene na koži:

fine linije i bore
ožiljci od akni i proširene pore
površinske nepravilnosti na koži (hiperpigmentacije)
gubitak elastičnosti kože (opuštena i beživotna koža)

Potpuna regeneracija I revitalizacija kože sa dugoročnim efektom (primetno je prisustvo potpuno novog kolagena u koži)
Maksimalna bezbednost i uspešnost tretmana
Celo lice može biti tretirano za samo 20-30 minuta kod većine klijenata.
Tretmani se mogu sprovoditi u toku cele godine ( sunce ne predstavlja kontraindikaciju)
Tretman se može sprovoditi zasebno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima

Broj tretmana je individualan i zavisi od stanja kože. Najčešće se sprovodi serija od 3 do 6 vezanih tretmana jedanput mesečno.

U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se 1 do 2 tretmana godišnje.