Lasersko uklanjanje ožiljaka

SkinCare Centar Laser lasersko uklanjanje oziljaka
Lasersko uklanjanje ožiljaka od akni

Kao posledica težih oblika akni na koži ostaju ožiljci koji su često uzrok frustraciji i iskompleksiranosti. Još uvek je nejasno zašto neke akne ostavaljaju ožiljke, a neke ne. Postoje dva osnovna tipa ožiljaka od akni u zavisnosti da li je defekt nastao ispod nivoa kože (atrofični ožiljci) ili iznad nivoa kože (hipertrofični – keloidni ožiljci). 80 -90% osoba sa aknama ima atrofične ožiljke od akni. Zahvaljujući najnovioj tehnologiji kompanije Syneron-Candela danas je ove nepravilnosti moguće korigovati. Lasersko uklanjanje ožiljaka od akni, uz manje bola i duplo kraće vreme oporavka od dosadašnjih tretmana nudi prvi frakcionisani sistem na bazi bipolarne radiofrekventne struje, eMatrix.

eStyleeMatrix je aparat koji radi na principu bipolarnih radiofrekventnih struja (RF) koje kontrolisano, preko čak 64 diode, odašilju energiju u kožu. Energija RF struja se u koži pretvara u toplotu, zagreva tkivo i stvara 64 mikrooštećenja na površini tek nešto većoj od kvadratnog centimetra. Koža na povredu reaguje regeneracijom, stvarajući novi kolagen. Koža postaje zategnutija i elastičnija, a ožiljci se popunjavaju. Ovo “tačkasto” povređivanje ostavlja okolno tkivo neoštećeno, što dodatno ubrzava proces regeneracije.

Lasersko uklanjanje ožiljaka od akni klasičnim frakcionisanim laserom zahteva dug period oporavka i po nekoliko nedelja.  Fraxel laser prilikom tretmana oštećuje i do 70% epidermisa. Klijenti sa tamnijom kožom imaju veću tendenciju da dobiju hiperpigmentacije posle laserskog tretmana. Lasersko uklanjanje ožiljaka od akni fraxel laserom je često kontraindikovano kod klijenta sa IV-VI fototipom kože. Za razliku od Fraxel lasera, eMatrix oštećuje samo 5% epidermisa. eMatrix se potpuno bezbedno može koristiti kod svih foto tipova kože sa minimalnim periodom oporavka, bez pojave hiperpigmentacija. 

Lasersko uklanjanje ožiljaka od akni se sprovodi u seriji od 3 tretmana na svakih 4-6 nedelja.

Prvi rezultati vide se odmah nakon tretmana, kada je koža meka i glatka. Trajni, pravi rezultat vidi tek tri meseca nakon završene serije tretmana. Lasersko uklanjanje ožiljaka od akni je bezbedan i efikasan tretman. Tretman traje svega 10 do 20 minuta u zavisnosti od regije koja se tretira.