Medicinski tretmani lica

1 medicinski tretmani lica
Medicinski tretmani lica su neodvojivi deo dermatološkog lečenja.

Medicinski tretmani lica se sprovode isključivo u centrima za profesionalnu medicinsku negu. Podrazumevaju različite procedure hidratacije, izbeljivanja, komedolize, keratolize, stimulacije sinteze kolagenih i elastičnih vlakana i međućelijske supstance.

Medicinski tretmani lica se značajno razlikuju od klasičnih kozmetičkih tretmana lica. Klasični kozmetički tretmani lica podrazumevaju primenu toplotnih procedura (parenja kože vapozonom ili termalnim maskama) kojima se postiže otvaranje pora, ali i oštećuju krvni sudovi i vezivno tkivo kože. U sklopu klasičnih kozmetičkih tretmana lica obavezna je komedoekspresia (mehaničko čišćenje -“ceđenje“). Mehaničko čišćenje lica za posledicu ima podlive, ožiljke, hiperpigmentacije, a pritom je i izuzetno neprijatna i bolna procedura. Klasični kozmetički tretmani lica “parenje i ceđenje” su u svetu odavno postali deo prošlosti. Zbog trajnih posledica koje ostavljaju na kožu u nekim zemljama su čak i zabranjeni. Savremeni način zivota, nedostatak slobodnog vremena postavio je pred stručnjake zadatak da patentiraju nove tehnike i metode za čišćenje kože, popravljanje kvaliteta i strukture  – podmlađivanje, koje će za kratko vreme pružiti koži sve što joj je potrebno bez iritacije i bola. Sve to je danas moguće primenom medicinskih tretmana lica.

Medicinski tretmani lica su izuzetno efikasani i minimalno neprijatni. Tretmani se mogu obaviti i za vreme pauze na poslu, jer ne traju duže od 30min i što je najvažnije ne iritiraju kožu pa se posle tretmana momentalno možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Medicinski tretmani lica se mogu primenjivati i kod najosetljive kože kao i kože sa proširenim kapilarima.

Koji medicinski tretman lica je najbolji za vas zavisi od tipa vaše kože i efekta koji želite da postignete. Stručni tim SkinCare Centra rado će vam pomoći da odaberete tretman koji će najbolje odgovarati potrebama vaše kože i sa kojim ćete postići najbolje rezultate.

U SkinCare Centru se rade tretmani sa trenutno vodećim svetskim brendovima na polju medicinske nege kože.