Uklanjanje kondiloma

SkinCare Centar promene na kozi Kondilomi 01

Uklanjanje kondiloma – Kondilomi su bradavičasti izraštaju u anogenitalnoj regiji virusnog porekla i poznatiju su jos kao polne bradavice. Prenose se polnim putem pogađaju i žene i muškarce, s tim što su promene kod žena uočljivije, dok su muškarci često samo prenosnici.

Period inkubacije kondiloma veoma je rastegljiv i kreće se od sedam dana do čak godinu i po. To znači da nekada između rizičnog seksualnog odnosa i dobijanja infekcije može da prođe i do godinu i po dana.

Kondilomi se uklanjaju radiotalasima ili laserom, pri čemu se obavezno primenjuje lokalna anestezija jer je terapija jako bolna.

Uklanjanje kondiloma krioterapijom se uglavnom izdvaja kao metoda izbora jer je brza, bezbolna, efikasna i finansijski najpovoljnija.

Za uklanjanje kondiloma krioterapijom uglavnom je dovoljna samo jedna intervencija. S obzirom na period inkubacije moguća je pojava novih promena pa se terapija mora ponoviti. Redovnim uklanjanjem svake nove promene, tokom vremena, dolazi do ozdravljenja.

Primena najsavremenijeg Brymill aparata sa različitim vrstama aplikatora omogućava da se tečni azot aplikuje sa visokom kontrolom i preciznošću, bez oštećenja okolne zdrave kože.

Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge za primenu krioterapije u medicinskoj nezi i poseduju Brymill sertifikat.