Uklanjanje papiloma

SkinCare Centar promene na kozi Papilomi 01
Uklanjanje papiloma – visećih bradavica

Uklanjanje papiloma – Papilomi su dobroćudni izraštaji boje kože ili pigmentovani koji se češće javljaju kod gojaznih osoba u predelu vrata, pazuha, preponske regije ispod dojki i na stomaku. Papilomi su virusnog porekla pa se vrlo brzo šire po koži. Infekcija ovim virusom je moguća pri neposrednom kontaktu. Vreme od kontakta do pojave papiloma je oko 3 meseca. Papilomi, u narodu poznati i kao „viseće bradavice“ mogu biti pečurkastog ili kupastog oblika, veličine od 1 do 3 mm, boje normalne kože do tamno braon. Na početku se javlja samo jedan papilom, ali ubrzo dolazi do tzv. autoinfekcije, i širenja, te ih može biti i preko stotinu. Da bi se sprečilo širenje po nama samima, ali i po nama bližnjim osobama, preporučuje se uklanjanje.

Krioterapija se uglavnom izdvaja kao metoda izbora za uklanjanje papiloma jer je brza, bezbolna, efikasna i finasijski najpovoljnija. Krioterapija je jedina je metoda kojom se papilomi i fibromi uklanjaju bez ožiljaka.

Za uklanjanje papiloma krioterapijom uglavnom je dovoljna samo jedna intervencija. Primena najsavremenijeg Brymill aparata sa različitim vrstama aplikatora omogućava da se tečni azot aplikuje sa visokom kontrolom i preciznošću, bez oštećenja okolne zdrave kože.

Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge za primenu krioterapije u medicinskoj nezi i poseduju Brymill sertifikat.