Dermoskopija mladeža

SkinCare Centar Dermoskopija 1
Dermoskopija mladeža ili dermatoskopija je jednostavna, neinvazivna dijagnostička metoda za identifikaciju brojnih promena na koži.

Dermoskopija mladeža – Dermoskopijom je moguće postaviti pouzdaniju dijagnozu pigmentnih promena kože, a posebno razlikovati melanom od drugih benignih pigmentnih promena. Klinička pouzdanost dijagnostikovanja melanoma „golim okom“ procenjena je na 65%, a dermoskopski pregled popravlja ovu pouzdanost za 5-30%.


Takođe, ovom metodom moguće je i rano otkrivanje drugih tumora kože, a u poslednje vreme se koristi i u dijagnostici drugih dermatoza.

Ne zamenjuje klinički pregled, ali je velika pomoć pri postavljanju dijagnoze i proceni pigmentnih promena.

Dermoskopija mladeža se veoma jednostavno izvodi. Postoje različite vrste dermoskopa, promena se praktično tim aparatom uveća i osvetli. Dobijenu sliku moguće je sačuvati u računaru i posle određenog vremena uporediti sa ranijom dermoskopskom slikom. S obzirom na sve veću učestalost tumora kože, savetuje se da se pacijenti najmanje jednom godišnje jave svom dermatologu i pregledaju svoje mladeže dermoskopskim pregledom.

Za izvođenje dermoskopije potrebna je kvalitetna oprema, kao i trening i iskustvo onoga ko vrši dermoskopski pregled.

DL1-Iphone-4U SkinCare Centru dermoskopija se sprovodi najnovijim DL1 Iphone4 DermLite dermoskopom. Stručni tim SkinCare Centra prošao je sva četiri nivoa treninga iz dermoskopije (Argenziano, Zalaudek) i ima višegodišnje iskustvo u oblasti dermoskopije, teledermatologije i mobilne teledermatologije.