Uklanjanje bora laserom

Bore na licu nastaju iz tri razloga. Jedan je starenje kože pri čemu koža lica sa godinama gubi neka svoja svojstva, menjajući odnose elastičnih i kolagenih vlakana koji joj daju čvrstinu i elastičnost, kao i smanjujući procenat sadržaja vode pri čemu gubi jedrost i postaje suvlja, pa kao posledica dolazi do formiranja sitnih, ne suviše dubokih bora koje su najizraženije u regiji donjih kapaka, a kasnije sa godinama se mogu naći i na celom licu. Drugi su bore koje nastaju svakodnevnim dejstvom ekspresivne mimične muskulature, i to su horizontalne bore na čelu, vertikalne glabelarne bore izmedju obrva, horizontalne bore u korenu nosa, radijalne bore u spoljašnjim uglovima očiju. Treća vrsta bora nastaje pod uticajem zemljine teže pri čemu se gubi fini oval lica, produbljuju nazolabijalne bore koje idu od nosa do spoljašnjih uglova usana, zatim marionetske bore koje idu od spoljašnjih uglova usana naniže prema bradi, kao i poprečne bore na vratu. To su takozvane gravitacione bore. Svaki tip bora zahteva drugačiji tretman.

Postoje različite metode I tretmani kojima sa bore mogu tretirati sa manje ili više uspeha. Jedna od najuspešnijih metoda je lasersko uklanjanje bora. Laserom se mogu uklanjati sva tri tipa bora. Broj tretmana je individualan I zavisi od tipa bora kao I dubine bora.
Najčešće se radi od 3 do 5 tretmana jedanput mesečno. Ono što je nekada bilo dostupno samo u svetu danas je dostupno I u klinikama u Beogradu. Metoda laserskog uklanjanja bora je danas dostupna svima koji žele da učine nešto za svoju kožu po izuzetno pristupačnim cenama. Cena jednog laserskog tretmana je uglavnom ista ili neznatno veća od cene jednog kvalitetnog antiage preparata.