Na šta treba da obratite pažnju kada se odlučite za lasersku epilaciju?

epilacija laserom

Sve češće nam se javljaju klijenti sa pitanjima : “ Kao da ja znam šta je laserska epilacija, a šta ne”;   “ Zašto Vi kažete da se tretmani rade u razmaku od 2 meseca, a drugi tretman rade jednom nedeljno”;    “ Uradio sam 15 tretmana, ali su dlake i dalje tu kao da ništa nisam radio. Kako je to moguće?“.

Kako znati šta je prava laserska epilacija?

Dragi naši klijenti problem je u tome što nije sve onako kako se reklamira. Srbija je zemlja u kojoj ne postoji zaštita tržišta pa samim tim svako može da reklamira da radi trajnu lasersku epilaciju, a da u stvari ni nema laser u svom salon već neki od aparata za foto epilaciju, ultrazvuk i sl.

Postoje dve osnovne stvari na koje treba da obratite pažnju kada birate centar u koji ćete otići na tretman laserske epilacija.

  1. Aparat sa kojim se radi tretman epilacije

U poslednjih godinu dana na svetskom tržištu se pojavila prava ekspanzija raznoraznih uređaja za trajnu epilaciju. Iz dana u dan sve je više kineskih proizvođača koji prave manje ili vise verne kopije medicinskih aparata namenjenih trajnoj epilaciji neželjenih dlaka.

Od skoro svaki kozmetički salon u Beogradu nudi uslugu laserske trajne epilacije. Klijenti najčešće nisu ni upoznati šta je u stvari laserska epilacija pa se svakodnevno dešava da bivaju prevareni od strane nestručnih ljudi koji različite tretmane reklamiraju I prodaju kao lasersku epilaciju.

Ako ste se već odlučili da uradite tretman laserske epilacije prvo što treba da proverite je sa kojim apratom će vam raditi tretman. U svetu postoji niz proverenih I renomiranih fabrika koje proizvode medicinske aparate sa trajnu epilaciju kao što su Syneron, Candela, Lumenis, Alexandrite… U pitanju su aparati koji su odobreni  od Svetske Zdravstvene Organizacije I samim tim bezbedni za Vašu kožu.  U većini srpskih kozmetičkih salona tretmani se rade sa  kineskim aparatima koje vlasnici salona kupuju jer su  I do nekoliko desetina puta jeftiniji od pravih medicinskih aparata namenjenih tretmanima trajne epilacije.  Često su nazivi kineskih aparata slični kao I origanali razlika je najčešće samo u jednom slovu pa budite pažljivi jer ipak je vaša koža u pitanju. Jačina ovih aparata je uglavnom nedovoljna da bi se postigao željeni rezultat, a posledice po kožu su brojne.  Samo neke od njih su opekotine, privremene ili trajne promene u boji kože hiper ili hipo- pigmentacije, ožiljci…

2. Stručnost osoblja koje Vam radi tretman

Možete odabrati I centar sa najboljim aparatima, ali ukoliko Vam tretman radi nestučno osoblje posledice su zagarantovane.  Sve češće se dešava da nas klijenti pitaju “ Ko radi tretmane, da li je to lekar”. Nažalost čak I ukoliko je osoba koja Vam radi tretman lekar to Vam nije nikakva garancija da je ona kvalifikovana za posao koji obavlja.  Ne opterećujte se titulama koje ima osoba koja Vam radi tretman, to što je lekar ne znači da je prošao obuku za primenu lasera.  U svetu ćete naći malo koji centar u kome će vam lekar raditi laserski tretman. On je samo tu da predloži terapiju, a medicinska sestra ili tehničar je taj koji će da uradi samu intervenciju. Ono što je najbitnije je da je osoba koja vam radi tretman medicinski radnik (da ima osnovna znanja iz dermatologije) koji je prošao obuku za primenu baš tog aparata sa kojim vam radi tretman i da za to ima sertifikat.  U svim ozbiljnim centrima u kojima radi ovakvo osoblje sertifikat ćete moći I sami da vidite jer će biti istaknut na vidljivom mestu.

Medicinski aparat +sturčno osoblje = rešenje problema

Dok se u Srbiji ne reše neke stvari o zaštiti tržišta savetujemo vam da budete pažljivi kada birate ko će tretirati važu kožu.  Raspitajte se kod svojih prijatelja možda je neko od njih već radio neki tretman laserske epilacije I bio zadovoljan, a preporuka zadovoljnog klijenta je najbolja garancija da ćete I vi uspešno rešiti svoj problem ako se obratite stručnjaku.