Kako da pripremite svoju kožu za proleće?

 koža tretmani

Svi jedva čekamo da stigne proleće, ali vrlo često zaboravljamo da na vreme pripremimo svoju kožu za promenu godišnjeg doba. Zima, vetar i niske temperature, parno grejanje stresno deluju na kožu lica. Obnavljanje površinskih slojeva kože u zimskim mesecima se ne odvija istom brzinom kao u letnjim mesecima pa koža lica gubi elestičnost i čvrstinu. Koža postaje gruba, dehidrirana i sklona perutanju. Zato je veoma važno da se koža pravilno pripremi pred proleće ili leto kada će biti izložena visokim temperaturama i suncu.

Usled zadebljavanja površinskog sloja kože u toku zime dolazi do zapušavanja pora i nemogućnosti da sebum izađe na površinu pa se na koži često stvaraju bolne upale. Prvi korak u pripremi kože za visoke temperature je deblokada zapušenih pora. Različitim vrstama enzimskih i hemijskih pilinga se bezbedno može ukloniti površinski sloj izumrlih ćelija, čime će se deblokirati pore i stimulisati dubinsko čišćenje kože. Koža će “prodisati” i stimulisaće se izgradnja novog kolagena i elastina pa će se koža potpuno regenerisati i obnoviti.

Proleće je idealno vreme da se koža podvrgne različitim medicinskim tretmanima regeneracije. Enzimski i blagi površinski pilinzi su potpuno bezbedni i ne iritiraju kožu, ne izazivaju crvenilo i mogu se koristiti kod svih tipova kože. Tretmani traju svega 30ak minuta pa se mogu uraditi i u toku pauze na poslu.

Sa dolaskom proleća neophodno je prilagoditi i kućnu negu. Pred proleće se preporučuje upotreba seruma, a za koji serum ćete se odlučiti zavisi od tipa Vaše kože. Dnevne kreme koje koristite u toku proleća moraju imati i zaštitni faktor od sunca. Sunce štetno deluje na kožu ubrzavajući proces starenja, pojave flekica i bora pa je jako bitno da kožu štitite već sa pojavom prvih sunčevih zraka.

Ne zaboravite i da pijete što više tečnosti i kožu hidrirate iznutra.

Uz pravilan odabir preparata za kućnu negu i medicinskih tretmana za regeneraciju učinićete da sa prvim zracima sunca i Vaša koža zablista.

Pripremite svoju kožu za proleće i Vaša koža će Vam biti zahvalna.