Dermapen

Dermapen 1 SkinCareCentar 2

 

Dermapen aparat je po dimenzijama mali, ali izuzetno moćan uređaj, čijom primenom se stimuliše izgradnja sopstvenog kolagena i elastina u koži.

Dermapen aparat se sastoji od sterilnih iglica izrađenih od hirurškog nerđajućeg čelika kojima se pravi i do 1.300 mikrouboda u sekundi. Iglice koje se nalaze na vrhu Dermapen -a brzo osciliraju i lako klize preko kože, čime se sprečava oštećenje kože.

Veličina iglica je od 0.5 do 2.5mm. Koja veličina iglica će se koristiti zavisi od regije koja se tretira kao i efekta koji želimo da postignemo. Dubinu prodiranja iglica podešavamo u toku samog tretmana. Dermapen-om možemo tretirati i najosetljivije regije na licu podešavajući dubinu prodiranja iglice, što sa Derma Roller-om nije bilo moguće. Da bi istretirali sve regije na licu morali smo da koristimo više Derma Roller-a različitih veličina, dok sa Dermapen-om potpuno bezbedno tretiramo sve regije.

Upotreba Dermapen-a je inovativna i minimalno invazivna tehnika kojom se izazivaju mikro traume na nivou derma. Na mikro traumu koža reaguje aktivacijom procesa samozalečenja što za rezultat ima pojačanu sintezu kolageno – elastične strukture u koži. Klinički je dokazano da se količina kolagena povećava za 1000%.

Imajte na umu da na tržištu postoje brojne kopije Dermapen aparata. U SkinCare Centru koristimo isključivo originalni Dermapen, sertifikovan od strane proizvođača Dermapen.

Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge za primenu Dermapen-a u medicinskoj nezi i poseduju Dermapen sertifikat.