Brymill

SkinCare Centar Brymill 1
Brymill je najsavremeniji aparat sa primenu tečnog azota u krio procedurama sa različitim vrstama aplikatora u zavisnosti od medicinskih indikacija.

Brymill krioterapija ili kriohirurgija, kao pojam označava primenu sredstava za dubinsko hlađenje ili smrzavanje promena na koži u svrhu lečenja i medicinske nege istih.

U dermatologiji se najčešće koristi tečni azot koji vrši lokalizovanu destrukciju i otklanjanje neželjenih promena na koži. Tečni azot je najčesće korišćeni agens u svetskoj dermatologiji. Temperatura mu je -195.8 °C i predstavlja najhladniju tehniku kriohirurgije. Zamrzava lezije na koži brže, kompletnije i efektivnije nego ostali agensi za zamrzavanje (neki ugljenici, azotni oksidi, itd…). Takođe, može se lako aplikovati sa visokom kontrolom i preciznošću, koristeći različite aplikatore za pojedinačne kožne promene.

Uklanjanje moluski

U našem centru se koristi najsavremeniji aparat Brymill sa različitim vrstama aplikatora u zavisnosti od medicinskih indikacija. Uklanjanje bradavica krioterapijom je jako efikasno.

Krioterapija se primenjuje za brojne benigne kožne promene kao što su: virusne bradavice svih oblika i lokalizacija, polne bradavice (kondilomi), molusca contagiosa (virusna bolest slična bradavicama, uzrokovana istoimenim virusom), seboroične bradavice, kožni rogovi (cornu cutaneum), keloidi, hipertrofični ožiljci, dermatofibromi, fibroma mole, manji hemangiomi i limfangiomi, leukoplakije, solarne (aktinične) keratoze, staračke pege (lentigo solaris), kao i za kriopiling akni i kriomasažne procedure.

Krioterapija svih promena se izvodi pod kontrolom dermoskopa. Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge za primenu krioterapije u medicinskoj nezi i poseduju Brymill sertifikat.