Hemijski piling

paintbrush spa
Hemijski piling je minimalno invazivna metoda podmlađivanja koja se sprovodi primenom različitih hemijskih rastvora u cilju poboljšanja kvaliteta i strukture kože. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju, popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože.

Počeli ste da primećujete flekice po koži lica i dekoltea, bore oko usta i očiju su sve dublje i uočljivije? Želite da se uradite nešto za svoju kožu, ali niste sigurni koji bi tretman bio najbolji za Vas.  Zahvaljujući dostignućima na polju estetske medicine odlazak kod hirurga nije više jedino rešenje koje Vam se nudi. Sada uz pomoć različitih vrsta hemijskih pilinga možete podmladiti svoju kožu i povratiti joj svežinu i sjaj.

Šta je to hemijski piling kože?

Hemijski piling je minimalno invazivna metoda podmlađivanja  koja se sprovodi primenom različitih hemijskih rastvora u cilju poboljšanja kvaliteta i strukture kože. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju, popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože.

Postoje različite vrste kiselina koje se koriste za izradu rastvora kao sto su glikolna, salicilna, mandelična, piruvična, TCA, fenolna i sl. Veliki broj kiselina koje se koriste u kozmetičikoj industriji se dobija iz voća pa se zato često može čuti izraz “tretman voćnim kiselinama”. U zavisnosti od njihove koncentracije pilinzi mogu biti izuzetno blagi takozvani površinski ili jaki tj duboki pilinzi. Na jačinu samog pilinga ne utiče samo koncentracija kiseline u rastvoru već i pH vrednost rastvora, pa budite obazrivi prilikom obadira brenda kojim ćete raditi piling. 20% kiselina jednog brenda može biti i do tri puta jača od npr 70% kiseline nekog drugog brenda.

Da li se radi serija tretmana ili je jedan tretman dovoljan?

Broj tretmana zavisi od problema koji se rešava. Ako su u pitanju hiperpigmentacije (fleke), akne i ožiljci od akni, potrebno je uraditi seriju tretmana, a potom se rade povremeni tretmani za održavanje. Broj tretmana zavisi i od jačine pilinga koji se koristi. Na primer piling fenolnom kiselinom, koji je inače i najdublji piling koji možete da uradite, se radi samo jedanput u 10godina.

Kada je najbolje vreme za hemijski piling?

Zima je najidealnije vreme za hemijske pilinge. Ukoliko piling radite u toku letnjih meseci neophodno je da se svakodnevno štitite od sunca jer bi ste u suprotnom mogli da dobijete opekotine i fleke od sunca. U toku leta se mogu raditi samo površinski pilinzi dok se dublji pilinzi rade isključivo u toku zime. Posle pilinga se preporučuje upotreba hidratantnih krema i krema sa zaštitnim faktorom. Period oporavka je različit u zavisnosti od jačine pilinga. Kod površinskih pilinga period oporavka je svega nekoliko dana i dozvoljeno je da se šminkate, dok se posle dubokih pilinga ne preporučuje izlazak iz kuće desetakak dana i zabranjeno je koristiti šminku.

Koji piling je najbolji za moju kožu?

Koji hemijski piling  lica je najbolji za vas zavisi od tipa vaše kože i efekta koji želite da postignete. Stručni tim SkinCare Centra rado će vam pomoći da odaberete tretman koji će najbolje odgovarati potrebama vaše kože i sa kojim ćete postići najbolje rezultate. U SkinCare Centru se rade tretmani sa trenutno vodećim svetskim brendovima na polju medicinske nege kože.

Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge  za primenu hemijskih pilinga u medicinskoj nezi kože I poseduju sertifikate vodećih svetskih brendova.