Uklanjanje Bradavica

Uklanjanje bradavica

Uklanjanje bradavicabradavice su virusno oboljenje i mogu se pojaviti na svim delovima tela. Mogu se ukloniti na različite načine, ali je krio terapija najuspešnija jer je bezbolna, brza I efikasna I sto je najvažnije  ne ostaju ožiljci.

SkinCare Centar Beograd

+381 65 400 43 21

Uklanjanje bradavica

Bradavice se uklanjaju različitim metodama (krioterapija, hirurški laser, radiotalasi, kauter…). Metoda izbora za uklanjanje bradavica je indivudualna a zavisi i od tipa bradavica koje se uklanjaju. Uuklanjanje bradavica ili krioterapija se uglavnom izdvaja kao metoda izbora za uklanjanje bradavica jer je brza, bezbolna efikasna I finasijski najpovoljnija, a I jedina je metoda kojom se bradavice uklanjaju bez ožiljaka.
Izbjegavajte dodire sa zaraznim bradavicama. Ako imate takve, u javnim tuševima, bazenima, javnim toaletima, vežbaonicama i sličnim mestima nosite vodootporne flastere da ne biste zarazili druge.

Uklanjanje bradavica

uklanjanje bradavica

Cene uklanjanja bradavica

Bradavice su male, čvrste izrasline na koži uzrokovane virusima, koje su delimično i zarazne.
Postoji pet vrsta bradavica. Najveća vrsta su uobičajene bradavice, koje imaju grubu, rožnatu površinu, a mogu biti smeđaste. Mogu narasti i do 2,5 cm u širinu, a mogu biti i povezane. Najčešće se javljaju kod dece, posebno na rukama. Još jedna vrsta uobičajena kod dece jesu plantarne bradavice (poznate i kao veruke). Nastaju na tabanima ili nožnim prstima, a često uzrokuju bolove. Pljosnate bradavice su male, glatke nakupine koje često nastaju uzduž ogrebotina. Končaste bradavice – tanki slojevi kože do 3 mm dužine s tvrdim vrhom – obično rastu na licu ili vratu. Anogenitalne bradavice su brojnije izrasline oko genitalija ili anusa.
Bradavice ponekad znaju nestati i bez lečenja, međutim, obično se zadrže i proširuju. U apotekama se prodaju odgovarajuće kreme i druga sredstva za uklanjanje bradavica, ali njih ne treba upotrebljavati na licu ili u anogenitalnom području .

Comments are closed.